اینترنت سازمانی

زمان مطالعه: 7 دقیقه

خرید اینترنت سازمانی (‌ اینترنت سازمانی برای سازمان ها و شرکت ها )

یکی از خدمات شرکت مبناتلکام ارائه سرویس اینترنت سازمانی است. سازمان های بزرگی ما را انتخاب کرده اند. شما هم می توانید جزئی از لیست مشتریان ما باشید. پس برای آشنایی بیشتر با این سرویس جهت خرید اینترنت سازمانی با ما همراه باشید.

اینترنت سازمانی چیست؟

اگر در منزل تان از اینترنت خانگی استفاده می کنید، کیفیت سرعت آن را می دانید. اینترنت خانگی با این که به مصرف شما اختصاص دارد، ضعیف تر از اینترنت سازمانی محل کار شما است. در صورتی که اینترنت سازمانی با توجه به تعداد مصرف کننده های بیشتر منطقی است که ضعیف تر باشد. اما در عمل اینترنت محل کار در عمل بسیار قوی تر و پر سرعت تر از اینترنت های خانگی است. دلیل تفاوت سرعت به خاطر این است که این دو اینترنت، متفاوت از یکدیگرند.

اگر بخواهیم خیلی ساده اینترنت سازمانی را تعریف کنیم، در واقع این اینترنت یک شبکه کامپیوتر خصوصی برای یک سازمان است که به اتاصل دستگاه ها و سیستم های مختلف کمک می کند. در این شبکه خصوصی، از طریق شبکه داخلی است که دستگاه ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. و از داخل این شبکه برای دسترسی به اینترنت عمومی محدودیت دارید.

شرکت های سرویس دهنده بعد از خرید اینترنت سازمانی توسط شما، یک سرور اختصاصی به همراه بسته های نرم افزاری مخصوص به شما ارائه می دهند. دلیل آن هم این است که شبکه راحت تر مدیریت بشود و همچنین امنیت آن بیشتر بشود. این امنیت بالا کمک می کند تا سازمان ها بتوانند در ارتباطات داخلی خود، بدون دغدغه ای داده ها را منتقل کنید.

اینترنت سازمانی یک شبکه است. در این شبکه دستگاه های به یکدیگر متصل هستند. ارتباط میان این دستگاه به صورت سیمی یا بیم سیم است. در این شبکه میان کامپیوترها، سرورها و دستگاه های مشابه ارتباط برقرار می شود. به کمک اینترنت سازمانی می توان ارتباطات داخلی و خارجی سازمان را مدیریت کنید.

همان طور که از اسم این سرویس مشخص است، برای سازمان ها است. در هر سازمان باید امنیت و حریم خصوصی آن رعایت بشود. به همین دلیل محدودیت های مختلفی را بر روی آن ایجاد می کنند. البته این محدودیت ها مزایای دیگری نیز دارد. برای مثال پهنای باند کمتری درگیر خواهد شد و هزینه های آن کاهش پیدا می کند. به جز بحث محدودیت، از لحاظ امنیتی و مدیریتی نیز در این شبکه سیاست های برنامه ریزی شده است. برای مثال بر کاربران نظارت و همچنین دسترسی آن ها کنترل می شود. با توجه به این که این سرویس مخصوص سازمان ها است، یک سری خدمات مختلف جهت استفاده در سازمان ها دارد. کارمندان سازمان می توانند از آن استفاده کنند و به منابع سازمان دسترسی داشته باشند. همچنین از خدماتی مانند ایمیل و گفتگوی آنلاین می توانند استفاده کنند.

بسته به سرویسی که تهیه کرده اید، از ابزارهایی مخصوصی برای راه اندازی و مدیریت آن می توانید استفاده کنید. این ابزارها شامل مودم ها، سرورهای شبکه، اکسس پوینت ها و… است. به طور کلی هر سازمانی باید از این ابزار برای ارتباط و مدیریت بهتر در مجموعه خود استفاده کند. این گونه از جنبه های مختلفی مانند کاهش هزینه و افزایش بهره وری به سازمان خودتان کمک می کنید.

راهنمای انتخاب بهترین اینترنت سازمانی

کسب و کارها و سازمان ها با توجه به نیازی که دارند باید از یک اینترنت پرسرعت و پایدار استفاده کنند. هر چه وضعیت اینترنت یک سازمان بهتر باشد راحت تر می توانند امور مختلف خود را مدیریت کنند و در نهایت عملکردی بهتری خواهند داشت. علاوه بر مبناتلکام، شما می توانید شرکت های سرویس دهنده دیگری را برای خرید اینترنت سازمانی انتخاب کنید. در این جا قصد داریم به شما در انتخاب سرویس دهنده کمک کنیم.

مرحله اول

شرکت های سرویس دهنده، سرویس های اینترنتی مختلفی را ارائه می دهند. هر کدام از این سرویس ها مزایا و معایب خود را دارد.  در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

اینترنت پوینت تو پوینت یکی از این سرویس ها است. در این سرویس، دو یا چند نقطه به طور ایمن و خصوصی به یکدیگر متصل خواهند شد. در این اتصال، داده ها به صورت خصوصی انتقال داده می شود.

با توجه به این که ارتباط بین دو نقطه است، قرار نیست داده از اینترنت عمومی عبور کند. به همین منظور با توجه به این که جدای از اینترنت عمومی است، دلیلی به رمزنگاری اطلاعات ندارد. سازمان ها استفاده های مختلفی از این ارتباط دارند. برای مثال می توانند فایل به اشتراک بگذارند و یا ویدئو کنفرانس برقرار کنند.

مزیت این ارتباط وایرلس بودن آن است. یعنی خطراتی مانند اختلالات یا خرابی سیم کابل آن را تهدید نمی کند. این مزیت علاوه بر این که کمک می کند کندی اینترنت را تجربه نکنید، سرعت بسیار زیادی را نیز به شما ارائه می دهد. مزیت آخر اینترنت پوینت تو پوینت در زمان نصب آن است. اگر قبل از این به سراغ روش های دیگری رفته بوده باشید، می دانید که برای راه اندازی هر کدام از روش ها نیاز به زمان و دردسر زیادی دارید. اما در این روش، بسیار سریع تر و در زمان کمتری می توانید از آن بهره برداری و استفاده کنید.

-سرویس بعدی اینترنت وایرلس است. امروزه با کمک ایستگاه های پایه با فرکانس های رادیوی اتصالات شکل می گیرد. به کمک همین ایستگاه ها می توان به سرعت به نسبت زیادی دست پیدا کرد. با توجه به این که این سرویس نیازی به زیرساخت تلفن ندارد، سازمان ها و کسب و کارهایی که زیرساخت های لازم را ندارند، می توانند از این سرویس به جای سایر سرویس های وابسته به خط تلفن استفاده کنند.

با توجه به وایرلس بودن این سرویس، کارکنان یک سازمان برای اتصال به اینترنت محدود به یک نقطه نیستند. می توانند در هر نقطه ای، ارتباط خود را به شبکه متصل کنند. به کمک این سرویس به بیش از یک نقطه دسترسی خواهید داشت. در مقایسه با شبکه های سیمی، نیازی به هزینه های زیادی مانند هزینه کابل ندارند. مزیت بعدی این سرویس، این است که حتی اگر تعداد کارکنان سازمان افزایش یافت، باز هم می توان از خدمات آن استفاده کنند. اما در سرویس های سیمی محدودیت کاربر وجود دارد. برای کارمندان جدید نیاز به سیم کشی جدید دارید.

-سرویس بعدی اینترنت ADSL است. این سرویس یکی از سرویس های پرکابرد و همچنین قدیمی از میان سایر سرویس ها است. برای اتصال نیاز به خط تلفن نیاز دارد. همچنین کاربرد آن برای مصارف خانگی و سازمان ها و کسب و کارهای کوچک است. این سرویس مانند اینترنت dial-up نیست که موجب قطع شدن تلفن شما بشود. می توانید همزمان از اینترنت و تلفن استفاده کنید.

کسب و کارها با توجه به این که هزینه نصب آن به نسبت پایین است، از این سرویس استفاده می کنند. همچنین نسل جدید این سرویس، سرعت به نسبت خوبی را ارائه می دهد. و این سرعت برای کسب و کارهای کوچکی که استفاده زیادی از اینترنت ندارند، بسیار مناسب است.

-سرویس بعدی اینترنت فیبر نوری است. این سرویس با توجه به این که فناوری جدیدی در ایران است، سازمان های بسیار کمی از آن استفاده می کنند. با این حال یکی از سریع ترین و پایدارترین روش ها برای اتصال به اینترنت است. برای استفاده از آن نیز محدودیتی مانند عدم پوشش دهی سرویس در مناطق زیادی است.

– اینترنت TD-LTE هم از سرویس های پرسرعت است که بر خلاف فیبرنوری در دسترس است. برای استفاده از این سرویس نیازی به خط تلفن ندارید. تنها باید مودم و سیم کارت مخصوصی داشته باشید تا بتوانید از مزایای این سرویس استفاده کنید. برای تهیه اینترنت TD-LTE می توانید از خدمات شرکت مبناتلکام استفاده کنید.

پس از انتخاب سرویس اینترنت مورد نیازتان، باید به سراغ گام دوم بروید.

گام دوم

قبل از این که به سراغ انتخاب شرکت سرویس دهنده مناسب بروید، باید میزان پهنای باند مورد نیاز خود را انتخاب کنید. این مورد به معنی تعیین سرعت سرویس است. با توجه به این که هدف از این سرویس اینترنت سازمانی این است که همیشه بتوانید ارتباط خود را با بهترین سرعت حفظ کنید، سرعت گزینه بسیار مهمی است. سرعت کند بر روی کیفیت کار کردن کارکنان سازمان و همچنین مخاطبین آن سازمان تاثیر منفی می گذارد.

برای تشخیص سرعت مورد نیاز سازمان باید به موارد مختلفی توجه کنید: تعداد کارکنان سازمان – چه تعدادی دستگاه به اینترنت نیاز دارند؟ – به طور میانگین میزان آپلود و دانلود در طول یک روز به چه مقداری است؟ – آیا به دنبال استفاده از تلفن اینترنتی هستید؟ – آیا در سازمان، ویدئو کنفرانس برگزار می شود؟

گام سوم

همان طور که گفتیم سرویس های مختلفی برای ارائه اینترنت سازمانی وجود دارد. در این مرحله نیاز است این شرکت های ارائه دهنده را در یک فهرست جمع آوری کنید. پس از جمع آوری این لیست باید به موارد مختلفی توجه کنید تا این سرویس ها را بر اساس این موارد مهم حذف یا انتخاب کنید:

-به اختصاصی یا اشتراکی بودن سرویس توجه کنید. اگر سرویس به صورت اشتراکی باشد، چند کاربر باید از یک سرویس به صورت مشترک از یک شبکه استفاده کنند. در مقابل اگر سرویس اختصاصی باشد، پهنای باند به یک مشترک اختصاص داده می شود. اگر یک کسب و کار کوچک هستید، می توانید از سرویس اشتراکی استفاده کنید. اما اگر یک سازمان بزرگ هستید که به یک اتصال پایدار آن هم با سرعت بالا نیاز دارید، باید از پهنای باند اختصاصی استفاده کنید.

-نکته بعدی مربوط به حجم اینترنت است. برخی از سرویس های ارائه دهنده اینترنت سازمانی محدودیت حجمی ارائه می دهند، یعنی با توجه به میزان استفاده ای که هر کاربر داشته است، باید هزینه ای پرداخت کرد. در مقابل سرویس دهنده هایی هستند که سرویس های نامحدود نیز ارائه می دهند. بدون هیچ محدودیتی به تبادل اطلاعات بپردازید.

-مورد بعدی توجه به پشتیبانی است. معمولا از همان تماس های اولیه می توانید کیفیت پشتیبانی هر سرویس دهنده ای مطلع شوید که سرویس دهنده خوبی برای خرید اینترنت سازمانی است یا خیر. یک سرویس دهنده خوب کانال های مختلفی را برای ارتباط با کاربر در نظر می گیرد. با توجه به اهمیتی که اینترنت سازمانی برای هر سازمانی دارد، باید پشتیبانی در سریع ترین زمان ممکن مشکلات شما را حل کند. در غیر این صورت اعتبار سازمان شما ضربه خواهد دید. برخی از سرویس ها برای این که اعتبار شرکت خود را نشان بدهند، یک توافق نامه نیز به شما ارائه می دهند. در این توافق نامه به این موضوع اشاره شده است که اگر قطعی یا کاهش سرعت اینترنت به صورت مکرری رخ داد و منجر به زیان دهی سازمان شما شده است، شرکت سرویس دهنده متعهد می شود که خسارت شما را جبران کند.

-با توجه به این که برخی از سازمان ها نوپا هستند، ممکن است بودجه کافی برای تهیه تجهیزات در هنگام خرید اینترنت سازمانی را نداشته باشند. برخی از شرکت های سرویس دهنده ممکن است به صورت استیجاری تجهیزات لازم را در اختیار سازمان شما قرار دهند. این گونه می توانید از مزایای اینترنت سازمانی بدون پرداخت هزینه بسیار گزافی بربیایید.

-به این نکته توجه کنید که برخی از سرویس دهنده های اینترنت سازمانی به شما IP ارائه نمی دهند. از سرویس دهنده بپرسید آیا برای دریافت رنج IPهای استاندارد امکانات لازم را ارائه می کند. همچنین به این که پهنای باند متقارن و نامتقارن ارائه می دهند توجه داشته باشید.

به هر یک از گام ها که به آن اشاره کرده ایم، توجه کنید. در گام سوم با توجه به امکاناتی که هر کدام ارائه می دهد، یک سرویس دهنده برای خرید اینترنت سازمانی انتخاب کنید. بارها گفتیم که انتخاب اشتباه شرکت سرویس دهنده اینترنت سازمانی باعث آسیب های جدی به اعتبار سازمان شما خواهد زد. اگر به دنبال این هستید که از خدمات اینترنت سازمانی استفاده کنید باید در انتخاب خود دقت داشته باشید.

سرویس دهنده با ید به شما تضمین بدهند، سرویسی که ارائه می دهند پایداری بسیار بالایی دارند. سرویس دهنده ای خوب است که از همان ابتدا در نصب و راه اندازی سریع عمل کند. اگر در این مورد ضعیف عمل کرد، بدانید که قرار است در آینده پشتیبانی ضعیفی داشته باشد. با توجه به اهمیت سازمان و کسب و کاری که دارید، پشتیبان شرکت های سرویس دهنده باید به صورت شبانه روزی حتی در روزهای تعطیل خدمات پشتیبانی ارائه کند.

دسترسی سریع