برای خرید اینترنت خانگی باید به نکات مختلفی توجه داشت که در ادامه به این موارد می پردازیم:
تحت پوشش بودن
در خرید اینترنت خانگی، انتخاب شما به منطقه تحت پوشش هر کدام از این سرویس دهنده ها محدود خواهد بود. معمولا در این سایت ها با وارد کردن شماره تلفن ثابت خود یا وارد کردن منطقه خودتان مشاهده خواهید کرد که این سرویس دهنده فعالیت دارید یا خیر. فرض کنید در نهایت سرویسی را از میان سرویس های موجود انتخاب کرده اید. معمولا اطلاعاتی که سرویس دهنده ها برای ثبت نام می خواهند ساده است.
تجهیزات
در صورت نداشتن مودم، مجبور به تهیه مودم خواهید بود. اگر برای خرید مودم، راهنمایی می خواهید حتما از پشتیبانی شرکت سرویس دهنده کمک بگیرید. آن ها با توجه به شرایطی که دارید به شما کمک می کنند.
خرید مودم بستگی به نوع سرویسی که استفاده می کنید دارد. برای همین شرکت های سرویس دهنده اینترنت، راهنمای خوبی برای خرید اینترنت هستند. ممکن است شما بر اثر بی تجربگی مودمی بخرید که در ظاهر به خوبی عمل کند؛ اما در عمل به خاطر ناسازگاری که با شرکت سرویس دهنده دارد، نتوانید از آن استفاده کنید.
با توجه به نیاز خود می توانید مودم را بر اساس سرعت تهیه کنید. اگر استفاده خاصی ندارید، می توان از مودم های ضعیف تر نیز استفاده کرد؛ اما اگر می خواهید با اینترنت خانگی فیلم و فایل های سنگین دانلود کنید، مودم پرسرعت تر بهتر عمل می کند. البته این که پرسرعت باشد بسته به سرویسی که تهیه کرده اید نیز دارد؛ چرا که فرقی نمی کند سرویس اینترنتی که یک مگابیت بر ثانیه است با چه مودمی متصل شده.
از لحاظ امنیتی نیز به امنیت مودم توجه کنید. با توجه به افزایش خطرات امنیتی در این حوزه، توجه به امنیت در مودم بیش از پیش شده. همچنین مودم ها باید حداقل امنیتی داشته باشند تا هر کسی نتواند به آن دسترسی پیدا کنند. دسترسی به مودم توسط افراد ناشناس در بهترین حالت به معنای از دست دادن حجم و ترافیک سرویس شما است. پس این ویژگی را به هیچ بی اهمیت نشمارید.
اگر می خواهید مودم را به سیستم های مختلفی متصل کنید، نیاز است که به تعداد پورت های مودم توجه داشته باشید. البته با توجه به این که در مورد مودم های خانگی صحبت می کنیم، تعداد بالای پورت ها اهمیت چندانی ندارد. چرا که معمولا در خانه سیستم های زیادی وجود ندارد. و اکثر افراد به جای اتصال به پورت ها، از وای فای استفاده می کنند. با توجه به اهمیت وای فای باید به قدرت آنتن مودم نیز توجه کرد. قدرت آنتن مودم به طرح خانه شما وابسته است. هر چه خانه بزرگتر، باید آنتن مودم قوی تر باشد.
سرعت سرویس
اگر هم مودم دارید شرکت های سرویس دهنده، مودم شما را فعال می کنند. در ادامه شما باید سرویسی تهیه کنید. با توجه به نیازی که دارید، سرعت مورد نظر خود را در نظر بگیرید. با توجه به این که نیازهای افراد شبیه به هم شده و اکثر افراد از اینترنت برای شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، بهتر است به سراغ خرید سرویس های با حداکثر سرعت بروید تا تجربه بهتری داشته باشید.
پیشنهاد می کنیم برای آشنا شدن با کیفیت خدمات سرویس دهنده، به جای خرید بسته های بلند مدت به سراغ خرید بسته های کوتاه مدت بروید. بسته یک ماه که حداقل زمان است، بهترین گزینه برای شناخت یک سرویس دهنده می باشد؛ چرا که می توانید در این مدت از همه لحاظ کیفیت خدمات سرویس دهنده را ارزیابی کنید؛ برای مثال به سرعتی که در عمل ارائه می دهد توجه کنید و آن را با سرعتی که باید ارائه بدهد، مورد مقایسه قرار دهید. همچنین باید به قطعی ها نیز توجه داشت.
به صرفه ترین اینترنت خانگی چیست؟
روش های مختلفی برای اتصال به اینترنت وجود دارد. اینترنت ADSL و TDLTE معروف ترین این روش ها هستند. اینترنت ADSL جزئی از خانواده اینترنت DSL می باشد. DSL سرعت بسیار پایینی در دانلود و آپلود داشته و منطقی است که طرفداری ندارد؛ چرا که با استفاده از این نوع اینترنت، تنها می توان وب گردی کرد.
نسل اول این نوع اینترنت ها ADSL است. اینترنت ADSL نامتقارن می باشد و به همین دلیل سرعت دانلود بیشتری از سرعت آپلودش دارد. برای استفاده از اینترنت تنها باید خط تلفن داشته باشید. برای ADSL می توان ویژگی های مختلفی را بیان کرد که در ادامه به این موارد اشاره می کنیم:
- حداکثر سرعت دانلود در این شبکه یک مگابایت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود در آن 128 کیلوبایت در ثانیه است.
- احتمال قطع شدن اتصال به اینترنت در صورت وجود نویز در شبکه بالا است.
- در کمتر از ده ثانیه به وب متصل می شود.
- به صورت ولتاژ ثابت، برق مصرف می کند.
- با اضافه شدن تعداد دستگاه ها، سرعت آن کاهش پیدا می کند.
این اینترنت با توجه به نسل قبلی خود بسیار عملکرد خوبی داشته است. با این حال همان طور که خواندید، معایب و نقاط ضعف زیادی دارد. به همین علت نسل جدیدی از اینترنت ADSL یعنی ADSL2 جایگزین روش قبلی شد.
در این نوع اینترنت همانند نسل قبلی خود، سرعت دانلود بیشتر از سرعت آپلود می باشد. شباهت دیگر میان این دو، استفاده از خط تلفن برای اتصال به اینترنت است. با این حال تفاوت هایی هم بین این دو نسل وجود دارد، برای مثال سرعت دانلود بیشتر شده و همچنین برای استفاده از این اینترنت نیاز به سیم و کابل های قطورتری نیاز دارید. در ادامه به ویژگی های این نوع هم اشاره کرده ایم:
- سرعت دانلود تا 1.5 مگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کرد؛ اما متاسفانه سرعت آپلود تغییر نکرد.
- سرعت اتصال به وب بسیار کمتر شد و طی سه ثانیه این اتفاق رخ می دهد.
- افزایش دو برابری پهنای باند، نسبت به قبل
- نویز کمتری بر روی اتصال اینترنت تاثیر می گذارد.
- به صورت ولتاژ ثابت، برق مصرف می کند.
استفاده از این نسل به نسبت به نسل اول مزایای زیادی داشته است. هنوز هم بسیاری با این نوع از اینترنت خانگی به وب متصل می شوند. با این حال این سرویس هم نیاز به تغییر و بهبود دارد. به همین دلیل نسل سوم اینترنت یعنی ADSL2+ معرفی شد. این نوع اینترنت نیز بر روی تلفن خط ثابت راه اندازی می شود. همچنین در این نوع اتصال هم سرعت دانلود و آپلود یکی نیست. برای مقایسه این نسل هم در ادامه به برخی از این ویژگی ها اشاره خواهیم کرد:
- سرعت دانلود تا دو مگابایت بر ثانیه افزایش یافت.
- افزایش پوشش خط تلفن
- نبود اختلال در صورت وجود نویز در شبکه
با توجه به این که این نوع اینترنت سرعت خوبی عرضه می کند، اینترنت خانگی مناسبی می باشد. شاید بگویید سرعت این سرویس بسیار کم است. با این حال با توجه به این که مصارف خانگی به سرعت فوق العاده زیادی نیاز ندارد؛ همین سرویس بهترین گزینه به شمار می رود. همچنین با توجه به هزینه بسیار کمش، می توان گفت به صرفه ترین اینترنت خانگی محسوب می شود.
راهنمای نصب اینترنت خانگی ADSL
بهترین اینترنت خانگی، سرویس اینترنتی ADSL است. سرویس های اینترنتی مختلفی وجود دارد و برای خرید اینترنت خانگی، این سرویس در اولویت می باشد. ADSL مزایای متنوعی به کاربر خود می دهد؛ برای مثال شما برای استفاده از این محصول نیاز به نصب و راه اندازی های پیچیده ای ندارید و برای استفاده از آن تنها به خط تلفن ثابت محدودید.
برای استفاده از سرویس ADSL علاوه بر خط تلفن، باید مودم و اشتراک اینترنت ADSL نیز دریافت کنید. پس از طی کردن مراحل راه اندازی، اتصال شما به شبکه اینترنتی برقرار خواهد شد. متاسفانه اکثر مشترکین با نحوه نصب مودم آشنا نیستند و نمی توانند تنظیمات آن را انجام دهند. در این قسمت از راهنمای خرید اینترنت خانگی قصد داریم شما را با نحوه نصب مودم آشنا کنیم.
مشترکین قدیمی اینترنت که با سیستم Dail-up کار کرده اند با نحوه اتصال به اینترنت از این طریق آشنا هستند. مراحل اتصال به این ترتیب بوده است:
- فردی که می خواهد به اینترنت متصل شود به خط تلفن ثابت مخابرات نیاز دارد.
- کیس کامپیوتر باید با قطعه مودم همراه باشد.
- اتصال خط تلفن و مودم از طریق یک سیم سوکت دار انجام می شود.
- نام کاربری و پسوردی که در کارت اشتراک اینترنت بود را در تنظیمات کامپیوتر وارد می کردند تا ارتباط اینترنت برقرار شود.
می توان گفت به نوعی اتصال اینترنت از طریق ADSL همانند روش قبلی است. شیوه راه اندازی این سرویس سه مرحله اصلی دارد. در ادامه شما را با مراحل آن آشنا خواهیم کرد:
1- خرید تجهیزات
همان طور که گفتیم سرویس ADSL همانند سرویس های قدیمی به خط تلفن نیاز دارد و زمانی می توان به سراغ خرید اینترنت خانگی رفت که خط تلفن داشته باشید. برای شروع راه اندازی، داشتن خط تلفن کافی است و زیرساخت های خاصی مانند زیرساخت های فیبر نوری و VDSL نمی خواهد.
اگر خط تلفن دارید، اولین اقدام خرید مودم ADSL است. انواعی از مدل های مودم با برندهای مختلفی وجود دارد که می توانید بر اساس نیاز خود و همچنین بودجه ای که در نظر گرفته اید، انتخاب کنید. اکثر مودم های جدید علاوه بر مودم، دارای یک روتر نیز هستند که توانایی اتصال چندین دستگاه را به هم دارند.
به طور کلی سه نوع مودم برای این سرویس وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی کرده ایم:
مودم با سیم
این مودم ها بر روی کیس کامپیوتر نصب می شوند. با این مودم ها اتصال به اینترنت تنها از طریق کابل شبکه یا LAN امکان پذیر است.
مودم بی سیم (Wireless)
پرطرفدارترین نوع مودم ها، این مودم ها هستند. برای اتصال به اینترنت از طریق این مودم ها، هم با کابل شبکه و هم بی سیم انجام می شود.
مودم سیم کارت خور
این مودم ها دارای جای سیم کارت هستند که می توان در صورت قطعی، از اینترنت همراه موبایلی استفاده کرد.
علاوه بر مودم، تجهیزات بعدی که به آن نیاز دارید مقداری سیم تلفن است که باید به اندازه فاصله مودم تا پریز تلفن باشد. در نظر داشته باشید که دلیل نمی شود هر جا تلفن قرار گرفته، همان جا هم مودم قرار بگیرد.
شما باید با توجه به شرایط خانه تان محل مودم را انتخاب کنید و بر اساس فاصله خط تلفن و مودم سیم تلفن بخرید. با توجه به این که اکثر مشترکین از خط تلفن برای تماس هم استفاده می کنند، جهت جلوگیری از ایجاد نویز و همچنین افزایش کیفیت اینترنت به اسپلیتر (نویز گیر) هم نیاز پیدا می کنید.
2- خرید اشتراک
برای خرید اشتراک این نوع از اینترنت با بررسی لیست شرکت های ارائه دهنده بسته های اینترنتی خانگی، شرکتی را انتخاب کنید. هر کدام از شرکت ها بر اساس نیاز مشتریان خود انواعی از بسته ها را با حجم های متفاوت دارند. یکی از این سرویس ها را بر اساس نیازتان انتخاب کرده و بخرید. شرکت مبناتلکام یکی از پر سرعت ترین ارائه دهنده های اینترنت خانگی است که که با ورود به این صفحه می توانید با تعرفه های ماآشنا بشوید.
3- نصب و برقراری اتصال
پس از گذشت این دو مرحله حال نوبت به مرحله اصلی یعنی راه اندازی اینترنت خانگی رسیده است. همان طور که گفتیم با وجود سادگی این مرحله، اغلب مشترکین انجام آن را به شرکت ارائه دهنده واگذار کرده و بابت آن هزینه اضافی پرداخت می کنند. شما می توانید با طی کردن مراحل زیر خودتان فعال سازی سرویس اینترنت خانگی را انجام دهید:
اتصال سخت افزار
برای اتصال به بهترین اینترنت خانگی ابتدا نیاز است که با اتصال سخت افزاری شروع کنید. در ادامه قدم های اتصال سخت افزاری را بررسی کرده ایم:
1-اتصال کابل ها به مودم: در پشت تمامی مودم های ADSL مجموعه ای از پورت ها قرار گرفته است. هر مودم سه نوع ورودی مختلفی دارد و تعداد این پورت ها بسته به نوع مودمی که خریداری کرده اید تفاوت دارد. این پورت ها عبارتند از:
- Power : پورت اتصال کابل برق به مودم
- LAN : پورت اتصال کامپیوتر و دیگر دستگاه ها به مودم از طریق کابل شبکه
- ورودی ADSL: پورت اتصال خط تلفن
برای شروع باید بر اساس هر پورتی، کابل را به ورودی خودش وصل کنید. یکی از محتویات درون بسته مودم، کابل تلفن است. با کمک این سیم، یک سر آن را به پشت تلفن یا پریز تلفن متصل کرده و سر بعدی آن سیم، به ورودی ADSL متصل شود. البته این در صورتی می باشد که اسپلیتر نداشته باشید.
در صورت داشتن اسپیلتر نیاز است که سر سیم تلفن را به قسمت Phone اسپلیتر و سر کابل مودم را به ورودی DSL آن متصل کنید. حال که سیم تلفن و سیم مودم به اسپیلتر وصل شد؛ سیم تلفنی دیگر که به ورودی سوم نویزگیر متصل می باشد به پریز تلفن متصل می شود.
2-اتصال کابل LAN به کامپیوتر: این مرحله به نوع مودم شما بستگی دارد. برای اتصال مودم به دستگاه هایی مانند کامپیوتر، با توجه به این که دو نوع مودم داریم، دو روش نیز وجود دارد. در روش اول اگر مودم تان با سیم باشد، از طریق کابل USB برای اتصال اقدام کنید. اما اگر مودم شما بیسیم است و از وای فای پشتیبانی می کند، با کابل شبکه یا LAN برای متصل کردن مودم و دستگاه استفاده کرد.
البته این مرحله برای همه نیست؛ چرا که همه مشترکین دستگاهی ندارند که نیاز به کابل شبکه برای اتصال به اینترنت داشته باشند. اکثر مخاطبین تلفن همراه دارند و از طریق وای فای به اینترنت متصل می شوند.
3-اتصال مودم به برق: در آخرین بخش از اتصال سخت افزاری مودم، برای روشن کردن مودم باید کابل برق مودم را به ورودی Power آن متصل کنید. توصیه می شود با توجه به وجود نوسانات برق از محافظ استفاده کرده تا آسیبی به مودم وارد نشود.
برقرار اتصالات نرم افزاری
اگر تمامی مراحل بخش قبلی را به درستی انجام داده باشید و همچنین مشکلات خط تلفن نباشد، سه تا از چراغ های مودم روشن می شود. یکی از این چراغ ها، چراغ ADSL است که باید به حالت ثابت باشد.
اگر حتی با وجود نصب درست کابل ها، چراغ ADSL در حالت چشمک زن باشد؛ در این صورت باید با سرویس دهنده اینترنت تماس بگیرید تا آن ها مشکل را پیگیری کنند. البته این مورد را نیز در نظر داشته باشید که گاهی اوقات قطع شدن چراغ ها مشکلی موقتی است که برطرف می شود و نیازی به پیگیری شما ندارد.
مراحل کانفیگ مودم
پس از خرید اینترنت خانگی می توانید خودتان مراحل کانفیگ مودم را انجام بدهید. البته این مراحل در مودم های مختلف کمی متفاوت است و باید بر اساس نوع مودمی که دارید مراحل آن را در سطح اینترنت جستجو کنید. در ادامه این مراحل را بررسی کرده ایم:
- برای شروع پیکربندی مودم باید وارد بخش Gateway مودم بشوید. ابتدا وارد مرورگر خود شده و IP مودم خود را جستجو کنید. معمولا آی پی مودم را می توانید بر روی دستگاه بیابید. با وارد کردن آیپی، وارد بخش Login خواهید شد. در این قسمت نام کاربری ( admin ) و رمز ( admin ) را بنویسید.
- در صفحه بعد وارد بخش Quick Start مودم می شوید که تنها نیاز است دکمه Next را بزنید.
- در ادامه منطقه زمانی را GMT +3:30 Tehran انتخاب کنید.
- در مرحله بعدی باید اطلاعات سرویس اشتراک اینترنت ADSL خود را وارد کنید. برای مثال در این قسمت باید نام کاربری و رمز عبوری که از سرویس دهنده اینترنت دریافت کرده اید را بنویسید. البته می توانید بعد از اتمام تنظیمات خودتان نیز نام کاربری و رمز عبور را تغییر بدهید و رمز دلخواه خود را در نظر بگیرید.
- در قسمت بعدی تنظیمات اعمالی را با انتخاب گزینه Save ذخیره کنید. در این جا مودم شما کانفیگ یا به عبارتی پیکربندی شده و بدین ترتیب مراحل راه اندازی اینترنت ADSL به اتمام می رسد. برای اتصال کافی است وای فای تلفن همراه خود را روشن کرده و پس از پیدا کردن WIFI خود، پسورد انتخابی را بنویسید.
شما می توانید بعد از اتمام راه اندازی دوباره وارد این بخش بشوید و مواردی را به دلخواه تغییر بدهید. برای مثال رمز و نام کاربری مودم خود را تغییر داده یا تنظیمات را طوری وارد کنید که تنها دستگاه های انتخابی شما به مودم متصل بشود.
اگر به دنبال پر سرعت ترین اینترنت خانگی هستید، شرکت مبناتلکام گزینه خوبی برای شما خواهد بود. اگر انجام مراحل راه اندازی برای شما سخت است، شرکت ما با کمترین هزینه راه اندازی را برای شما انجام می دهد.
مزایای استفاده از سرویس اینترنت خانگی
استفاده از اینترنت خانگی مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
پایداری بیشتر
با این که اینترنت خانگی به طور معمول از سایر سرویس های اینترنت سرعت کمتری دارد؛ اما پایداری و ثبات اتصال در آن بیشتر است. پایداری و ثبات بیشتر را می توانید در بازی های آنلاین مشاهده کنید. برخی تصور می کنند بخاطر سرعت کم این سرویس، پینگ خوبی در بازی های آنلاین ارائه نمی دهد؛ اما در عمل بازی های آنلاین با این سرویس بهتر از اینترنت TDLTE اجرا می شوند.
مقرون به صرفه بودن
شرکت مبناتلکام همانند سایر سرویس دهنده های اینترنت، تعرفه های هزینه اینترنت خانگی را کمتر از سایر سرویس ها در نظر گرفته. شما با خرید اینترنت خانگی می توانید حجم بیشتری را با هزینه کمتری داشته باشید. با استفاده از این سرویس، دیگر نگران شارژ دوباره بسته های خود نخواهید بود؛ چرا که حجم بسته های آن بسیار زیاد است.
پس اگر دائما با اینترنت سر و کار دارید، به دنبال سرویس خانگی باشید تا هزینه کمتری بپردازید.
دسترسی همیشگی
همان طور که گفتیم حجم بسته های این سرویس بسیار زیاد است و با هزینه کمی که دارد، شما تا حداقل یک ماه نگران تمدید مجدد اینترنت نخواهید بود و بدون دغدغه می توانید از اینترنت استفاده کنید. با توجه به این که برای اتصال به اینترنت مودم نیاز دارید، پس تا زمانی که بسته و مودم روشن باشد شما هم دسترسی همیشگی خواهید داشت.
شما، اعضای خانواده و حتی مهمان ها می توانید با تلفن همراه یا رایانه شخصی شان به اینترنت متصل شوید و دغدغه ای از اتمام بسته نداشته باشید.
مناسب برای مصارف مختلف
سرویس های مختلفی در ایران وجود دارند و با توجه مخاطبین اینترنت در ایران می توان نتیجه گرفت اکثر مخاطبین یا از اینترنت خانگی یا از اینترنت تلفن همراه استفاده می کنند. اینترنت خانگی برای مصارف مختلفی مانند دانلود، بازی آنلاین، تماشای فیلم و سریال، آموزش آنلاین، ویدئو کنفرانس، کار و تجارت آنلاین و… مناسب است. همچنین با این که سرعت فوق العاده ای ندارد؛ اما به قول معروف کار را راه می اندازد.
آیا با اینترنت تلفن همراه نمی توان فیلم دانلود کرد یا بازی آنلاین انجام داد؟ تمامی فعالیت های سرویس خانگی با اینترنت تلفن همراه هم قابل دسترس هستند. با این حال باید بدانید که هدف استفاده از اینترنت همراه برای بیرون از منزل است. پس به صرفه نیست که هزینه زیادی را برای اینترنت همراه بپردازید و با آن فیلم دانلود کنید؛ در حالی که می توانید با هزینه کمتری با اینترنت خانگی آن را انجام بدهید.
ویژگی های بهترین اینترنت خانگی
خرید اینترنت خانگی باید بر اساس نیازهای شما باشد. به همین دلیل باید هدف خرید خود را از خرید اینترنت بدانید و بهترین اینترنت برای شما اینترنتی است که نیاز شما را برطرف کند. برای مثال کاربری فایل های زیادی را برای دانلود دارد؛ پس برای او بهترین گزینه، اینترنتی با حجم بالا خواهد بود.
مهم ترین ویژگی بهترین اینترنت خانگی، مناسب بودن آن برای برطرف کردن کاربردهای اینترنت است؛ برای مثال می توان از طریق آن در رسانه های اجتماعی فعالیت داشت و یا فایل ها را دانلود و آپلود کرد. همین ویژگی خود شامل چندین ویژگی دیگر نیز می شود تا بتوان نیازهای روزانه کاربر را برطرف کند که عبارتند از:
سرعت
معمولا نمی توان سرعتی برای اینترنت خانگی در نظر گرفت؛ چرا که سرعت سرویس ها به وضعیت منطقه تان وابسته است. به همین دلیل باید به دنبال سرویسی باشید که حداکثر سرعت را در اختیار شما قرار می دهد. با توجه به این که در اینترنت خانگی از آپلود استفاده زیادی نمی شود؛ اکثر اینترنت های خانگی سرعت آپلود کمی دارند. پس وقتی صحبت از حداکثر سرعت می شود، بیشتر منظور همان سرعت دانلود بوده و نه سرعت آپلود.
پایداری
حتی اگر سریع ترین اینترنت خانگی را خریده باشید، زمانی این اینترنت با ارزش است که بتوانید از آن به طور دائم استفاده کنید. اینترنتی که قطعی شدیدی دارد، نمی توان به آن متصل شد. با توجه به این که پایداری بسیاری از سرویس دهنده بسیار کم است، باید بیشتر از سایر ویژگی ها به این ویژگی توجه داشت.
پهنای باند
هر چه تعداد مخاطبین اینترنتی بالا برود بر روی سرعت و کیفیت اینترنت تاثیر می گذارد. این گزینه زمانی اهمیت پیدا می کند که مخاطبین زیادی به دستگاه شما متصل می شوند. هر چه پهنای باند بالاتر باشد، کیفیت اینترنت بهتر خواهد بود. البته نباید از اینترنت خانگی انتظار پهنای باند اختصاصی داشت و همین که مخاطبین زیادی را پشتیبانی کرده کافی است.
حجم داده ها
معمولا سرویس دهنده های اینترنت هزینه کمتری را برای اینترنت خانگی دریافت می کنند. همچنین حجم و ترافیک بیشتری نیز دارند. اگر حجم زیادی از اینترنت مصرف می کنید؛ به دنبال بسته هایی باشید که مناسب شرایط شما باشد و هزینه زیادی دریافت نکند.
پشتیبانی
بسته به محدوده ای که حضور دارید احتمال این که به دلایل مختلفی کیفیت اینترنت تان دستخوش تغییر شود، زیاد می باشد. به همین دلیل برای متوجه شدن شرایط نیاز است که با پشتیبانی تماس بگیرید. هر چه پشتیبانی عملکرد بهتری داشته باشد، سرویس دهنده قابل اعتمادتر خواهد بود.
چرا مبناتلکام را انتخاب کنیم؟
انتخاب بهترین اینترنت خانگی به عوامل متعددی بستگی دارد که بر روی تجربه کاربری شما تاثیر دارد. در ادامه ویژگی های اینترنت خانگی مبناتلکام را مورد بررسی قرار می دهیم:
سرعت بالا
یکی از مهم ترین ویژگی های اینترنت خانگی مبناتلکام، سرعت بالای آن است. سرعت اینترنت باید به اندازه ای باشد که بتوانید بدون مشکل از سرویس های استریمینگ، بازی های آنلاین، ویدئو کنفرانس و سایر فعالیت های پرمصرف اینترنتی استفاده کنید. سرعت دانلود و آپلود نیز باید متناسب با نیازهای خانواده باشد.
به طور کلی، سرعت های بالاتر از 16 مگابیت بر ثانیه برای اکثر خانواده ها کافی هستند؛ اما بسته به تعداد دستگاه ها و نوع استفاده این سرعت تغییر می کند.
پایداری و عدم قطع شدن
یک اینترنت خانگی خوب باید پایدار باشد و به ندرت قطع شود. قطع و وصلی های مکرر تجربه کاربری بدی را به شما منتقل می کند، به خصوص در مواقعی که نیاز به اتصال مداوم دارید، مانند ویدئو کنفرانس ها یا کلاس های آنلاین. پایداری اینترنت به کیفیت تجهیزات و سرویس دهنده بستگی دارد.
پوشش دهی و دسترسی
پوشش دهی و دسترسی به اینترنت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اینترنت خانگی باید در تمامی نقاط منزل به خوبی پوشش داشته باشد. استفاده از روترهای با کیفیت و یا سیستم های تقویت کننده وای فای به بهبود پوشش و کاهش نقاط کور در خانه کمک می کند.
هزینه مقرون به صرفه
بهترین اینترنت خانگی باید تعادلی بین قیمت و کیفیت برقرار کند. انتخاب یک سرویس دهنده مانند مبناتلکام که پلن های متنوعی با قیمت های مختلف ارائه می دهد، به شما کمک خواهد کرد تا بر اساس نیاز و بودجه خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
پشتیبانی فنی قوی
پشتیبانی فنی قوی و 24 ساعته یکی دیگر از ویژگی های مهم اینترنت خانگی است. در صورت بروز هرگونه مشکل، باید بتوانید به سرعت با تیم پشتیبانی تماس بگیرید و مشکل خود را حل کنید. ارائه دهندگان اینترنت با پشتیبانی قوی خدمات بهتری ارائه می دهند و کاربران رضایت بیشتری دارند.
انعطاف پذیری
انعطاف پذیری در انتخاب و تغییر پلن های اینترنتی نیز اهمیت زیادی دارد. بهترین اینترنت خانگی باید این امکان را به شما بدهد که با توجه به تغییر نیازهای خود، پلن خود را به راحتی تغییر دهید. برخی از ارائه دهندگان اینترنت امکان ارتقا یا کاهش سرعت اینترنت را بدون هزینه اضافی فراهم می کنند.
عوامل مهم در انتخاب بهترین اینترنت خانگی
انتخاب بهترین اینترنت خانگی، با توجه به تنوع سرویس ها و طرح های مختلف، همیشه سخت بوده. به همین دلیل توصیه می کنیم برای انتخاب بهترین گزینه، به عوامل زیر توجه داشته باشید:
سرعت اینترنت
اولین نکته این است که به مگابیت و مگابایت بر ثانیه در سرعت اعلامی توجه داشته باشید. البته پیشنهاد می کنیم به سرعت اسمی که ارائه دهنده اعلام می کند اکتفا نکنید. سرعت واقعی اینترنت تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. همچنین در ساعات پیک مصرف اینترنت، احتمال دارد به خاطر پهنای باند ضعیف، سرعت کاهش یابد.
نوع اتصال
در حال حاضر سرویس های مختلفی وجود دارند که شما می توانید آن ها را به عنوان اینترنت خانگی در نظر داشته باشید. هر چند که اینتنرت ADSL به عنوان اینترنت خانگی شناخته می شوند؛ اما سرویس های زیر هم جایگزین خوبی می توانند باشند:
- ADSL قدیمی ترین نوع اتصال می باشد و سرعت آن نسبت به سایر گزینه ها کمتر است.
- VDSL نسخه پیشرفته ADSL است و سرعت بالاتری نسبت به ADSL ارائه می دهد.
- TDLTE از طریق شبکه تلفن همراه ارائه می شود و برای مناطقی که پوشش فیبر نوری ندارند، مناسب است.
- فیبر نوری سریع ترین و پایدارترین نوع اتصال است.
پوشش شبکه
قبل از انتخاب سرویس، از کیفیت پوشش شبکه ارائه دهنده در منطقه خود اطمینان حاصل کنید. به همین خاطر با پشتیبانی سرویس دهنده تماس بگیرید و از پایدار بودن و قطعی نداشتن سرویس هایشان در منطقه خودتان مطمئن شوید.
هزینه
هزینه ماهانه طرح های مختلف را با هم مقایسه کنید. هر یک از سرویس های تعرفه ماهانه مختلفی دارند. شما باید بر اساس بودجه و نیاز خود تصمیم بگیرید.