روش های افزایش سرعت وای فای

روش های افزایش سرعت وای فای ADSL و مودم

9 دقیقه

اینترنت به عنصری حیاتی در زندگی بشر تبدیل شده است و نمی توان اهمیت فراوان آن را کتمان کرد. یکی از مهم ترین روش های اتصال به اینترنت، وای فای است که نقشی کلیدی در زندگی روزمره ما دارد. کاربران گاهی اوقات با کندی سرعت اینترنت مواجه شده و می خواهند تجربه بهتری در استفاده از وای فای خود داشته باشند. از این رو، در این مطلب از سایت مبنا تلکام به معرفی روش های افزایش سرعت وای فای می پردازیم تا بتوانید لذت بیشتری از استفاده از آن ببرید.

مراحل افزایش سرعت وای فای ADSL

اگر می بینید وای فای شما با افت سرعت مواجه شده است، باید در ابتدا مراحلی از روش های افزایش سرعت وای فای را طی کنید که آن ها را به ترتیب در این بخش آورده ایم.

1- بررسی و عیب یابی مودم

اگر خودتان از دنیای مودم ها و شیوه اتصال به اینترنت سر در می آورید، در ابتدا بد نیست دستگاه را به خوبی بررسی و عیب یابی کنید. اگر این طور نیست، این کار را به فردی ماهر بسپارید. برای این منظور می توان از ابزارهای گوناگونی نظیر عیب یاب شبکه در ویندوز یا همان Network Diagnostics استفاده کرد.

ضمنا با مراجعه به پنل مدیریت مودم خود، اطلاعات مرتبط با سیگنال وای فای، اتصالات فعال و ترافیک شبکه در اختیارتان خواهد بود. با مشاهده این اطلاعات، تصمیم بهتری برای رفع ایراد مودم خواهید گرفت.

روش ساده افزایش سرعت شبکه های وایفای خانگی

2- تغییر مکان مودم

مکان مودم نقشی ویژه در قدرت سیگنال وای فای ایفا می کند. سعی کنید مودم را در جایی مرتفع و مرکزی در خانه یا محل کارتان قرار دهید و از گذاشتن آن روی سطح زمین تا جای ممکن دوری کنید که این یکی از روش های افزایش سرعت وای فای به حساب می آید. ضمنا قرارگیری مودم در نزدیکی لوازم فلزی و دیوارهای ضخیم منجر به ضعیف شدن سیگنال آن می شود.

3- تنظیم کانال وای فای

تداخل سیگنال با شبکه های وای فای همسایه، کندی در سرعت اینترنت را به دنبال دارد. برای برطرف شدن این مشکل، امکان تغییر کانال وای فای به کانالی با ترافیک کمتر برایتان فراهم بوده که ابزارهایی مانند Acrylic WiFi یا NetSpot برای این منظور به وجود آمده است. البته شاید استفاده از این ابزارها در ویندوز در نگاه اول کمی پیچیده به نظر برسد، اما آموزش آن ها در اینترنت حتی به صورت ویدیویی موجود است.

4- ارتقای مودم

چنان چه از مودم قدیمی استفاده می کنید، شاید نتواند پشتیبانی خوبی از سرعت های بالا و فناوری های نوین داشته باشد. از این رو، ارتقای مودم به مدل های جدیدتر موجود در بازار، راه حلی ایده آل برای افزایش سرعت وای فای خواهد بود. در زمان خرید مودم جدید، به استانداردهای لازم با توجه به نیازهای خود توجه کرده و سرعت پورت های LAN را هم مد نظر قرار دهید.

5- استفاده از کابل شبکه

در صورتی که برای انجام اقداماتی مانند بازی آنلاین یا دانلود فایل های حجیم به سرعت زیادی نیاز دارید و اینترنت وایرلس چنین سرعتی را در خانه یا محل کار برایتان فراهم نمی کند، شاید بهتر باشد از کابل شبکه برای برقراری اتصال بهره ببرید. طبق گفته کارشناسان این حوزه، کابل شبکه اتصالی پایدار و سریع تر را به وجود آورده و به عنوان یکی از پر بازده ترین روش های افزایش سرعت وای فای شناخته می شود.

6- استفاده از تقویت کننده وای فای

در صورتی که مودم در فاصله ای دور از دستگاه های لپ تاپ، تبلت، گوشی، کنسول بازی و هر دستگاه دیگری قرار داشته و مساحت خانه شما زیاد است، استفاده از تقویت کننده وای فای راهکاری جذاب برای رفع این مشکل خواهد بود. این دستگاه که با نام WiFi Extender هم شناخته می شود، عملکرد مودم در نقاط دور را بهتر کرده و بازدهی و اتصالی قدرتمند و پایدار را برایتان رقم خواهد زد.

7- به روز کردن فریمور در مودم

برای رفع مشکل کندی مودم و بهبود سرعت آن می توانید فریمور مودم خود را به روز نمایید. برای این منظور باید سری به وب سایت سازنده مودم زده و آخرین نسخه از فریمور را دانلود و نصب کنید. خوشبختانه برندهای محبوب و برجسته مانند تی پی لینک و دی لینک، پشتیبانی خوبی از این نظر از کاربران خود دارند و می توانید به راحتی برای آپدیت اقدام کنید.

آموزش روش های افزایش سرعت وای فای ADSL و مودم

8- استفاده از رمز عبور قوی

شاید این شیوه از روش های افزایش سرعت وای فای یعنی استفاده کردن از رمز عبور قوی برای مودم چندان مهم به نظر نرسد، اما باعث می شود افراد سودجو دسترسی غیرمجاز خود را از دست بدهند. هر چه میزان اتصالات به یک وای فای بیشتر باشد، پهنای باند بیشتری اشغال شده و طبیعتا سرعت نیز با افت مواجه می شود.

9- غیر فعالسازی دستگاه های متصل

در صورتی که مقادیر زیادی از دستگاه ها به وای فای شما وصل باشند، احتمال اشباع پهنای باند وجود داشته و سرعت برای تمام دستگاه ها کاهش می باید. برای برطرف کردن این ایراد، می توانید دستگاه هایی که از وای فای استفاده نمی کنند را خاموش کرده و از اتصال آن ها به وای فای خودداری نمایید. تنظیمات خود مودم موجود در مرورگر ویندوز یا گوشی، چنین امکانی را برای کاربران فراهم کرده است.

10- استفاده از شبکه 5 گیگاهرتز

به جای استفاده از شبکه 2.4 گیگاهرتز که گاهی سرعت کندی را به کاربران ارائه می دهد، می توانید از شبکه 5 گیگاهرتز با سرعت بالاتر استفاده کنید تا تداخل کمتری را در سیگنال شاهد باشید. البته این تنها در صورتی است که مودم شما از این شبکه پشتیبانی کند. به یاد داشته باشید سرعت وای فای به صورت کلی به عواملی مانند نوع مودم، تعداد دستگاه های متصل، تداخل سیگنال و پهنای باند اینترنت شما نیز بستگی دارد.

اگر همه این راه ها را امتحان کرده اما نتیجه خوبی نگرفتید، شاید ایراد از شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت باشد که می توانید آن را با تماس تلفنی گزارش دهید. در شرایطی که ایرادات همچنان باقی ماند، امکان تعویض شرکت ارائه دهنده اینترنت وجود دارد. در ادامه مطلب به سراغ روش های پیشرفته برای افزایش سرعت اینترنت خواهیم رفت.

ترفندهای عملی و ساده برای افزایش سرعت وای فای

روش های افزایش سرعت وای فای

پیاده کردن برخی راهکارهای پیشرفته سبب استفاده بهینه تر و پر سرعت تر از اینترنت می شود. روش های افزایش سرعت وای فای مانند فیلتر کردن MAC برای محدودیت در دسترسی به شبکه و Qos جهت اولویت بندی ترافیک شبکه وجود دارند که اغلب اوقات پاسخگوی نیازهای کاربران هستند و در این بخش به آن ها اشاره خواهد شد.

1- فیلتر کردن MAC

با استفاده از این قابلیت، امکان ایجاد لیست سفید یا لیست سیاه از آدرس های MAC دستگاه هایی که به شبکه شما دسترسی دارند، وجود خواهد داشت. این کار سبب جلوگیری از دسترسی افراد غیرمجاز به شبکه شما و اشباع پهنای باند را فراهم می کند.

2- QoS

این قابلیت در میان روش های افزایش سرعت وای فای که به نام کیفیت سرویس نیز شناخته می شود، به کاربران امکان می دهد تا ترافیک شبکه را با توجه به نیاز خود اولویت بندی نمایند. مثلا می توانید ترافیک بازی آنلاین را نسبت به برنامه ها و استفاده های دیگر خود در اولویت قرار دهید تا تجربه روان تری در آن زمان داشته باشید.

3- استفاده از اکسس پوینت

در صورتی که خانه یا محل کارتان مساحت بزرگی دارد، می توانید از اکسس پوینت جهت گسترش محدوده وای فای استفاده کنید. اکسس پوینت دستگاهی در بستر شبکه است که به دیگر دستگاه های بی سیم اجازه می دهد به یک شبکه سیمی متصل شوند. در واقع این دستگاه به عنوان پلی بین شبکه های سیمی و بی سیم عمل کرده و تجهیزات بی سیم را قادر می سازند به دستگاه های موجود در شبکه سیمی وصل شده و با آن ها ارتباط داشته باشند.

جمع بندی

در این مطلب به روش های افزایش سرعت وای فای پرداخته شد که بسیاری از آن ها حتی بدون نیاز به دانش خاصی نیز قابل انجام هستند. امروزه بسیاری از کسب و کارها و حتی کاربران خانگی برای انجام اقدامات خود به اینترنت پر سرعت نیاز دارند و با برخی راهکارها می توان چنین اینترنتی را در اختیار داشت.

ما هم در مجموعه مبناتلکام،‌ سرویس اینترنت پرسرعت +ADSL2 را در اختیارتان قرار می دهیم. شما می توانید این سرویس را با هزینه ای مقرون به صرفه خریداری کرده و از این طریق،‌ سرعت وای فای خود را افزایش دهید.

منبع ۱   منبع ۲

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط