مفهوم آدرس آی پی (IP) یکی از موارد مهم در ارتباطات شبکه ای است. IP به عنوان شناسه ای منحصر به فرد برای هر دستگاه در شبکه اینترنت استفاده می شود. به عنوان یک کاربر اینترنت احتمالا زمانی به آدرس آی پی خود نیاز داشته باشید؛ از همین رو در این مطلب از سایت مبنا تلکام تصمیم داریم در رابطه با نحوه پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی اطلاعاتی کامل و کاربردی در اختیار شما قرار دهیم.
آشنایی با انواع آی پی مودم
پیش از آنکه به نحوه پیدا کردن آدرس آی پی مودم در دستگاه های مختلف بپردازیم بهتر است که در رابطه با انواع آدرس های آی پی صحبت کنیم. به طور کلی آدرس های آی پی دارای دو نوع زیر هستند که هر کدام کارایی خاص خود را دارند.
آدرس آی پی داخلی یا Local IP
به دستگاه های موجود در شبکه محلی، آدرس آی پی های داخلی اختصاص داده می شوند. این آدرس ها توسط مودم به دستگاه های متصل شده تخصیص داده شده و در محدوده خاصی قرار می گیرند. برخی از متداول ترین محدوده هایی که برای Local IP مناسب اند، عبارت اند از:
- 168.0.0 تا 192.168.255.255
- 16.0.0 تا 172.31.255.255
- 0.0.0 تا 10.255.255.255
آدرس آی پی خارجی یا Public IP
آدرس خارجی توسط ارائه دهنده خدمات اینترنت به مودم اختصاص داده می شود. این آدرس به منظور ارتباط با اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا آدرس های خارجی یکتا هستند و در سطح جهانی امکان دسترسی به آن ها وجود دارد.
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در ویندوز
پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی های هوشمند به هیچ عنوان کار پیچیده ای نیست. اغلب مواقع شما به آدرس آی پی نیازی ندارید؛ اما بعضا دسترسی به آدرس آی پی ضروری می شود و برای یافتن آن در ویندوز تنها کافی است که موارد زیر را به ترتیب انجام دهید.
- برای یافتن آدرس آی پی در ویندوز شما باید برنامه Command Prompt را باز کنید. امکان باز کردن این برنامه را از طریق جستجوی عبارت cmd در ویندوز وجود دارد. البته شما می توانید با کلیک روی گزینه Start و سپس انتخاب برنامه Command Prompt هم به این برنامه دسترسی داشته باشید.
- پس از بازکردن برنامه نامبرده عبارت ipconfig را درون آن تایپ کرده و گزینه Enter از روی صفحه کلید را بزنید.
- درصورت اتصال بی سیم به شبکه اینترنت، آی پی آدرس خود را در بخش Wireless LAN Adapter Wi-Fi مشاهده خواهید کرد.
- اما درصورت اتصال از طریق کابل اترنت، برای مشاهده آی پی آدرس باید به بخش Ethernet Adapter Ethernet مراجعه نمایید.
- با انجام مراحل فوق آی پی آدرس شما درست کنار عبارت Default Gateway نمایش داده می شود و می توانید آن را مشاهده کنید.
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در سیستم عامل macOS
احتمالا هنگام پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی با چالشی روبه رو شوید و آن چالش هم مواجه شدن با سیستم عامل های مختلف است. در بالا به شما گفتیم در ویندوز چگونه می توان به آی پی آدرس دسترسی داشت؛ اما احتمالا دارد که شما از سیستم عامل مک استفاده کنید. در این حالت برای دسترسی به آدرس IP در سیستم عامل مک دو راه وجود دارد که در ادامه شرح می دهیم.
1. پیدا کردن آدرس آی پی در مک از طریق تنظیمات سیستم:
- تنظیمات سیستم را باز کنید
- روی کلمه شبکه بزنید
- اتصال شبکه در قسمت سمت چپ را انتخاب کرده و سپس روی گزینه Advanced کلیک کنید. اتصال به شبکه با عنوان Wi-Fi در پنل سمت چپ قابل مشاهده است.
- پس از آن در زبانه TCP/IP، آدرس آی پی را مشاهده خواهید کرد.
2. پیدا کردن آدرس آی پی در مک با استفاده از برنامه ترمینال:
- برنامه ترمینال را در سیستم عامل مک جستجو کرده و آن را باز کنید
- عبارت netstat -nr|grep default را تایپ کرده و سپس گزینه Return را بزنید.
- بعد از آن در کنار کلمه Default آدرس آی پی به شما نمایش داده می شود.
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در گوشی های اندروید
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی کمی متفاوت است. اگر گوشی های همراه شما به سیستم عامل اندروید مجهز هستند، به یاد داشته باشید که رابط های سفارشی شده مانند One UI در گوشی های سامسونگ اجازه می دهند که آدرس آی پی خود را پیدا کنید. با این حال نحوه دسترسی به آی پی های مودم در گوشی های اندرویدی به صورت زیر است:
- تنظیمات گوشی خود را باز کنید.
- روی گزینه شبکه و اینترنت کلیک نمایید.
- گزینه Wi-Fi را بزنید.
- نماد چرخ دنده اتصال شبکه را انتخاب کنید.
- گزینه Advanced را بزنید.
- درصورت مشاهده static IP و dynamic IP روی گزینه Static کلیک کنید.
- پس از انجام تمامی مراحل فوق در زیر کلمه Gateway آدرس آی پی مودم به شما نمایش داده می شود.
علاوه بر مراحل فوق برای دسترسی به آی پی در گوشی های مجهز به سیستم عامل های اندروید می توانید از یک برنامه مانند Wi-Fi Analyzer استفاده کنید. Wi-Fi Analyzer برنامه ای است که به راحتی آدرس آی پی شما را از طریق مراحل زیر در اختیارتان قرار می دهد.
- پس از باز کردن برنامه نامبرده در گوشی همراه خود به منوی View مراجعه کنید.
- روی عبارت AP List بزنید.
- سرصفحه ای که عبارت Connected to: [your network] را نشان میدهد انتخاب کنید.
- سپس در صفحه باز شده و در کنار Gateway می توانید آدرس آی پی دستگاه خود را مشاهده نمایید.
به خاطر بسپارید که در برخی از مدل های اندروید امکان دسترسی به آی پی وجود ندارد؛ بنابراین می توانید برنامه هایی مانند Wi-Fi Analyzer برای دسترسی به این آدرس را استفاده کنید.
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در سیستم عامل IOS
پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی و در سیستم عامل های مختلف تلفن های همراه کمی متفاوت است. اگر گوشی تلفن همراه شما به سیستم عامل IOS مجهز باشد، از طریق مراحل زیر می توانید به آدرس آی پی خود دسترسی پیدا کنید.
- تنظیمات گوشی را باز کنید.
- روی گزینه Wi-Fi کلیک کنید.
- شبکه خود را انتخاب نمایید.
- در نهایت در کنار کلمه Router آدرس آی پی به شما نمایش داده می شود.
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در سیستم عامل لینوکس
مراحلی که باید برای یافتن آدرس آی پی مودم در سیستم عامل های لینوکس طی کنید بسیار ساده و به شرح زیر هستند:
- نماد شبکه در قسمت اعلان ها را انتخاب کنید
- روی Connection Information کلیک کنید؛ البته ممکن است عبارت گفته شده در تمامی دستگاه ها یکسان نباشد، با این اوصاف در صورت عدم یافتن عبارت Connection Information، عبارات دیگر مانند Network Settings را هم جستجو کنید.
- سپس آدرس آی پی در کنار Default Router یا Gateway به شما نشان داده می شود.
نحوه پیدا کردن آی پی مودم در سیستم عامل کروم
پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی با توجه به اینکه چه نوع سیستم عامل های روی آن ها نصب شده، مراحل متفاوتی دارد. در اینجا به خوبی نحوه یافتن آی پی مودم را در سیستم عامل های معروف و متداول مانند اندروید، IOS، macOS، لینوکس و ویندوز را مورد بررسی قرار دادیم؛ پس در ادامه تصمیم داریم به چگونگی پیدا کردن آدرس IP در Chrome OS بپردازیم.
به طور کلی به منظور یافتن و دسترسی به آدرس آی پی در سیستم عامل های کروم باید مراحل زیر را با دقت طی کنید.
- روی ناحیه اعلان در سمت راست نوار وظیفه کلیک کنید.
- گزینه Connected to [network name] را انتخاب نمایید.
- شبکه بی سیم خود را بزنید.
- تب Network را انتخاب کنید.
- در نهایت کنار کلمه Gateway می توانید آدرس آی پی خود را مشاهده کنید.
سخن آخر
تشکر از این که با ما در مبناتلکام ارائه دهنده اینترنت TD-LTE همراه بودید. در این مطلب سعی داشتیم نحوه پیدا کردن آی پی مودم در لپ تاپ و گوشی را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که متوجه شدید، مراحل پیدا کردن آدرس IP در سیستم عامل های مختلف، اندکی متفاوت است؛ اما مراحل فوق به شما کمک می کنند بدون مشکل در هر سیستم عاملی به آی پی مودم خود دسترسی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه، پیشنهاد می کنیم سایر مقالات بخش وبلاگ ما را از دست ندهید.