نحوه افزایش پهنای باند اینترنت

معرفی پرکاربردترین روش‌های اندازه‌گیری پهنای باند اینترنت

10 دقیقه

پهنای باند اینترنت به میزان داده‌ها و اطلاعاتی اطلاق می‌شود که می‌توان در طی زمان مشاهده کرد. این مسئله به میزان داده‌هایی که در یک دوره مشاهده می‌شود وابسته است. به عنوان مثال، وقتی روی فایلی برای دانلود، کلیک می‌کنید، پهنای باند مورد نیاز برای دریافت فایل، میزان داده‌هایی است که بین دستگاه شما و سرور تبادل می‌شود.

پهنای باند اینترنت وابسته به سرعت اینترنت و تعداد کاربرانی است که همزمان از شبکه اینترنت استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، اگر بیشتر کاربران به شبکه اینترنت وصل شوند، پهنای باند کاهش پیدا می‌کند و سرعت اینترنت آن‌ها کاهش می‌یابد.

پهنای باند می‌تواند به صورت اختصاصی در اختیار شما قرار گیرد. به عنوان مثال، یک شرکت، پروتکل خصوصی خود را در اختیار دارد که به یک پهنای باند مشخص برای انجام تمام امور اینترنتی خود نیاز دارد. همچنین داشتن یک پهنای باند اینترنت اختصاصی همراه با داشتن فایروال (، این شرکت را قادر می‌سازد که داده‌های محرمانه خود را از هکرها یا دسترسی غیرمجاز حفظ کند.

برای اندازه گیری پهنای باند اینترنت خود می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید!

تست سرعت پهنای باند

فعال سازی تست سرعت از طریق ISP: شما می‌توانید از طریق شرکتی که از آن پهنای باند خود را تهیه کرده‌اید، تست سرعت بگیرید. این تست سرعت برای تعیین پهنای باند اینترنت شما و تشخیص سرعت واقعی که دریافت می‌کنید طراحی شده‌است. در این تست برای سرعت دانلود، باید فایلی با سایز مشخص دانلود کنید و سپس زمان دانلود فایل را بر اساس اندازه فایل و سرعت دانلود محاسبه کنید. برای سرعت آپلود نیز باید یک فایل با اندازه بالا آپلود کنید و سپس زمان آپلود آن فایل را محاسبه کنید.

اندازه گیری پهنای باند اینترنت با استفاده از ابزارهای آنلاین

۱. از (Speedtest (by Ookla استفاده کنید: Speedtest by Ookla یک ابزار آنلاین است که برای اندازه‌گیری سرعت اینترنت و پهنای باند اینترنت استفاده می‌شود. این ابزار برای مصرف کنندگان اینترنت و شبکه‌های مختلف شامل خطوط اینترنتی و دیگر ارتباطات شبکه‌ای طراحی شده‌است.
در (Speedtest (by Ookla، اندازه‌گیری سرعت اینترنت با دو پارامتر اصلی یعنی دانلود و آپلود، انجام می‌شود. دانلود به معنای دریافت داده‌ها از اینترنت و آپلود به معنای ارسال داده‌ها به سرورهای اینترنت است. در این ابزار سرعت این دو پارامتر به صورت جداگانه اندازه‌گیری و گزارش می‌شود.

۲. از Fast.com کمک بگیرید: Fast.com یک ابزار ساده برای اندازه‌گیری سرعت اینترنت شما است. این ابزار توسط شرکت Netflix طراحی شده‌ و برای اندازه‌گیری سرعت دانلود اینترنت با استفاده از سرورهای Netflix ایجاد شده‌است. Fast.com بسیار سریع و نسبت به بسیاری از وبسایت‌های دیگر تست سرعت، دارای جایگاهی از قبیل مقیاس‌پذیری بیشتر برای سرعت دانلود دارد. با استفاده از fast.com شما می‌توانید سرعت دانلود اینترنت خود را به راحتی و سریع بدست آورید. به طور کلی، توصیه می‌شود که در جایی که امکان دسترسی به سرورهای Netflix وجود دارد، از Fast.com برای انجام تست سرعت استفاده کنید.

جهت آشنایی بیشتر با سرویس پهنای باند به لینک زیر مراجعه کنید:

پهنای باند اختصاصی

برای تنظیم سرعت پهنای باند اینترنت، شما می‌توانید مراحل زیر را انجام دهید.

۱. بررسی سرعت فعلی:
ابتدا باید سرعت فعلی اینترنت خودتان را بررسی کنید. می‌توانید با استفاده از سایت‌های اندازه گیری سرعت اینترنت که قبل‌تر به آن اشاره کردیم مانند Speedtest.net، Fast.com و یا Speedcheck.org این کار را انجام دهید.

۲. ورود به روتر مودم:
برای تنظیم سرعت باید وارد روتر خود شوید. برای این کار می‌توانید از طریق مرورگر و با وارد کردن IP آدرس روتر (به عنوان مثال 192.168.1.1) یا نام کاربری و رمز عبور روتر به آن وصل شوید.

۳. تنظیمات روتر مودم:
در حالت عادی، تنظیمات پهنای باند برای یک روتر در قسمت QoSها یا Quality of Service در دسترس است. با وارد شدن به این بخش، شما می‌توانید پهنای باند برای دسته‌های مختلفی از کاربران و سرویس‌های مختلف تعیین کنید. می‌توانید محدودیت سرعت برای کل باند اینترنت یا حتی برای ترافیک قرار دهید.

۴. تغییر در مودم:
اگر قادر به تغییر تنظیمات روتر خود نیستید یا تنظیمات پهنای باند برای روتر شما در دسترس نیست، می‌توانید از طریق تغییر تنظیمات مودم سرعت باند را تنظیم کنید.

نکته: در صورت نیاز به راهنمایی و بررسی تنظیمات دقیق‌تر برای کنترل و بهبود سرعت پهنای باند می‌توانید با ارائه دهنده سرویس اینترنت خود(ISP) تماس بگیرید.

برای افزایش پهنای باند، شما می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید!

  • ارتقای برنامه هاستینگ: ارتقای برنامه هاستینگ، به شما کمک می‌کند تا پهنای باند بیشتری به سرور خود اختصاص دهید(در صورتی که صاحب کسب و کاری هستید).
  • استفاده از سرویس‌های CDN: این سرویس‌ها به شما کمک می‌کند تا محتوای وب خود را با سرویس‌های توزیع محتوا مثل Akamai، CloudFlare، Amazon CloudFront و … دیگر به اشتراک بگذارید و پهنای باند مصرفی را افزایش دهید.
  • استفاده از تکنولوژی‌های موازی‌سازی: این تکنیک بر اساس پردازش همزمان اطلاعات روی چندین سرور و چندین شبکه، پهنای باند را افزایش می‌دهد.
  • استفاده از نسخه‌های به روز شده سیستم‌عامل، سرور و نرم‌افزار: این کار به شما کمک می‌کند تا سرعت پاسخ‌دهی سرور خود را بهبود بخشید و پهنای باند مورد نیاز را تامین نمایید.
  • فشرده‌سازی محتوا: ترافیک فشرده‌شده با استفاده از gzip یا deflate، پهنای باند مصرفی را کاهش می‌دهد.
  • ارتقاء سرعت اینترنت: شما می توانید با ارتقاء سرعت اینترنت خود، پهنای باند را افزایش دهید. برای این کار می توانید با ارائه دهنده خدمات اینترنت خود تماس بگیرید و برای یک بسته با سرعت بالاتر سفارش دهید.
  • استفاده از مودم قدرتمندتر: اگر مودم قدیمی خود را دارید، ممکن است توان پردازشی و سرعت آن تحت فشار باشد. با تعویض آن با یک روتر مودم قدرتمندتر، پهنای باند اینترنت خود را افزایش دهید.
  • استفاده از کابل با کیفیت‌تر: استفاده از کابل با کیفیت بالاتر (مثل کابل Cat 6 به جای کابل Cat 5)، به شما کمک می‌کند تا پهنای باند اینترنت خود را افزایش دهید.
  • اگر از اینترنت وایرلس استفاده می‌کنید، بهتر است در محلی باشید که فرکانس‌های شبکه به راحتی به شما برسند.

برای نصب و راه‌اندازی پهنای باند شما نیاز به چند گام اساسی دارید:

۱.انتخاب سرویس‌دهنده اینترنت: برای شروع، شما باید یک سرویس دهنده اینترنت انتخاب کنید که بتواند پهنای باند مورد نیاز شما را فراهم کند. با توجه به نیازهای خود، بهتر است قبل از انتخاب سرویس‌دهنده، میزان پهنای باند مورد نیاز خود را محاسبه کنید.

۲.انتخاب نوع اتصال: بعد از انتخاب سرویس دهنده، شما باید یک نوع اتصال برای اتصال به اینترنت انتخاب کنید. اتصالات مختلفی وجود دارند از جمله ADSL، کابل مودم، فیبر نوری و یا اینترنت وایرلس.

۳. نصب تجهیزات: بعد از انتخاب نوع اتصال، شما باید تجهیزات مورد نیاز را نصب کنید. به طور معمول، برای برخی از اتصالات، به یک مودم برای اتصال به اینترنت نیاز دارید، در حالی که برای اتصالاتی مانند فیبر نوری، باید از تجهیزاتی مانند پردازشگر ارتباطی نصب کنید.

۴. تنظیمات شبکه: پس از نصب تجهیزات، شما باید تنظیمات شبکه را برای کامپیوتر خود تغییر دهید. برای این منظور، باید تنظیمات شبکه را در سیستم عامل رایانه خود تغییر دهید.

۵. تست اتصال: بعد از نصب و راه‌اندازی پهنای باند، باید اتصال خود را تست کنید. بهتر است از یک سایت تست سرعت آنلاین استفاده کنید تا مطمئن شوید که پهنای باند شما به درستی کار می‌کند.

مبناتلکام، ارائه‌دهنده باکیفیت‌ترین پهنای باند اختصاصی کشور

شرکت مبناتلکام، ارائه‌دهنده معتبرترین و باکیفیت‌ترین پهنای باند اختصاصی در سراسر کشور، تمام امکانات لازم را برای اندازه‌گیری و افزایش سرعت پهنای باند اینترنت سازمان‌ها فراهم می‌کند. همچنین این شرکت مفتخر است پهنای باند را با امکانات:

  • پشتیبانی ۲۴/۷
  • امکان ارائه IP استاتیک به تعداد نیاز مشتری
  • عدم محدودیت در ارائه سرعت تا ۱ گیگابیت بر ثانیه
  • امکان ارائه سرویس به صورت رادیویی و بر روی بستر فیبرنوری
  • استفاده از دو مسیر بین‌الملل اینترنت برای رسیدن به بالاترین سطح پایداری شبکه

ارائه دهد.

هم‌اکنون، شرکت مبناتلکام یکی از بزرگترین خدمات‌دهندگان اینترنت پرسرعت خانگی در ایران است و مشترکان زیادی در سراسر کشور دارد که از سرویس‌های اینترنت TD-LTE و ADSL2+ این شرکت استفاده می‌کنند. همچنین در حوزه توسعه زیرساخت‌های مرکز داده و ارائه خدمات هاستینگ و سرور اختصاصی نیز فعالیت می‌کند.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط