مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز ۱۰ و ۱۱ یکی از رایج ترین مشکلاتی است که کاربران کامپیوتری با آن روبرو می شوند. فرقی نمی کند که در حال بازی با کامپیوتر باشید، در حین تماشای فیلم مورد علاقه تان با این مشکل مواجه شوید و یا در حال کار کردن با کامپیوتر، متوجه قطعی اینترنت شوید.
در هر حال این معضل می تواند دردسرهای زیادی را برای شما به وجود آورد و البته بسیار آزاردهنده باشد. خوشبختانه این مشکل با ساده ترین اقدامات قابل رفع شدن است و جای نگرانی ندارد. در این مطلب از سایت مبناتلکام راهکارهای رفع مشکل وصل نشدن اینترنت را معرفی خواهیم کرد.
رایج ترین دلایل قطع شدن اینترنت در ویندوز ۱۰ و ۱۱
دلایل متعددی برای قطع شدن اینترنت در ویندوز ۱۰ و ۱۱ وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
- مشکلات مربوط به مودم و روتر: اگر مودم یا روتر کامپیوتر شما دچار مشکل باشد، کامپیوتر بیش از حد داغ شود یا نیاز به بروزرسانی داشته باشد، اینترنت مدام قطع و وصل می شود.
- کارت شبکه: اگر درایور کارت شبکه یا خود سخت افزار کارت شبکه مشکلی داشته باشد، اینترنت در ویندوز قطع می شود.
- کابل های شبکه: در صورتی که کابل های شبکه شل یا آسیب دیده باشند، قطعی اینترنت، امری طبیعی است.
- تداخلات نرم افزاری: اگر روی سیستم شما وی پی ان ها نصب شده باشند، امکان دارد که این نرم افزارهای امنیتی با برنامه های دیگر تداخل پیدا کنند و قطعی اینترنت به وجود آید.
- تنظیمات نادرست شبکه: تنظیمات آی پی اشتباه، پیکربندی غلط و DNS نادرست، از جمله دلایلی هستند که مانع از اتصال به اینترنت می شوند.
- درایورهای خراب یا قدیمی: در صورتی که درایورهای کارت شبکه ناسازگار یا قدیمی باشند، اتصال اینترنتی با مشکل مواجه می شود.
- قطعی سراسری: در برخی مواقع، سرویس دهنده اینترنت دچار مشکل می شود و یک قطعی سراسری اتفاق می افتد که هیچ ربطی به اشکال در کامپیوتر ندارد.
راهنمای رفع مشکل قطعی اینترنت
اکنون که دلایل وصل نشدن اینترنت را بررسی کردیم، بهتر است با روش های رفع مشکل وصل نشدن اینترنت نیز آشنا شویم؛ به این ترتیب در صورت وقوع این مشکل، به راحتی می توانیم آن را برطرف کنیم. برخی از راهکارهای عملی برای حل معضل قطع شدن اینترنت عبارتند از:
کابل ها را بررسی کنید
در قدم اول کابل های اینترنت را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که کابل ها سالم و به شکل درست وصل شده باشند.
روتر و مودم را چک کنید
برای اینکه اطمینان حاصل کنید مودم و روتر کامپیوتر دچار مشکل نشده، یک بار مودم و روتر را خاموش و مجدداً روشن کنید. بررسی کنید که چراغ های مودم به درستی کار کنند. علاوه بر آن، بررسی کنید که مودم و روتر بیش از اندازه داغ نشده باشند.
بررسی کارت شبکه را فراموش نکنید
در قدم بعدی باید به بررسی کارت شبکه بپردازید و اطمینان یابید که کارت شبکه به شکل درست در دستگاه شما نصب شده باشد.
تنظیمات شبکه را بررسی کنید
همان طور که پیش تر اشاره کردیم عدم تنظیمات درست شبکه، یکی از علل قطع و وصل شدن اینترنت است. پس برای رفع مشکل وصل نشدن اینترنت باید تنظیمات شبکه مجدداً بررسی گردد. برای این کار وارد بخش تنظیمات شبکه و اینترنت شوید و گزینه تغییر گزینه های آداپتور را بفشارید.
سپس روی گزینه کارت شبکه کلیک نموده و گزینه غیر فعال کردن را انتخاب کنید. بعد از چند ثانیه، مجدداً این گزینه را فعال کنید. همچنین تنظیمات آی پی را بررسی کنید و از صحت آن اطمینان حاصل نمایید.
ویندوز را عیب یابی کنید
راه حل دیگری که برای رفع مشکلات وصل نشدن اینترنت در ویندوز می توانیم با آن اشاره کنیم، عیب یابی ویندوز است. برای این کار به بخش تنظیمات سیستم کامپیوتری خود بروید و روی گزینه به روز رسانی و امنیت، کلیک کنید. سپس بخش عیب یابی را انتخاب کرده و روی گزینه اتصالات اینترنتی بزنید.
مطمئن شوید که ویندوز کامپیوتر شما به روز باشد، در غیر این صورت به روز رسانی را انجام دهید. در برخی مواقع باگ های نرم افزاری زمینه عدم اتصال یا قطعی اینترنت را فراهم می کنند و با به روز رسانی سیستم می توان این مشکل را تا حد زیادی برطرف کرد.
تداخلات نرم افزاری را رفع کنید
برای پیش گیری از تداخلات نرم افزاری و رفع مشکل وصل نشدن اینترنت در ویندوز ۱۰ و ۱۱، وی پی ان ها و نرم افزارهای امنیتی خود را به طور موقت متوقف کنید. برنامه هایی را که اخیراً روی سیستم نصب کرده اید و احتمال می دهید که برای سیستم شما تداخل ایجاد کرده اند مورد بررسی و در صورت اطمینان از این موضوع، آن ها را حذف یا غیر فعال کنید.
بستن برنامه هایی که سبب اشغال پهنای باند شده اند
برای رفع مشکل قطعی اینترنت، برنامه هایی را که پهنای باند شما را اشغال کرده اند ببندید. اگر رمز عبور وای فای خود را با دوستان تان به اشتراک گذاشتهاید بهتر است بدانید که این کار سبب اشغال پهنای باند شده و مشکل در وصل شدن وای فای ایجاد می کند. برای حل این مشکل باید تنظیمات وای فای خود را باز کرده و با تغییر رمز عبور، دسترسی افراد را قطع کنید.
از وجود مشکلات مربوط به سرویس دهنده اینترنت اطمینان پیدا کنید.
اگر تمام مراحل را چک کردید اما هنوز هم مشکل قطع شدن اینترنت سیستم شما حل نشده، پیشنهاد می کنیم که با سرویس دهنده اینترنت خود ارتباط بگیرید و اطمینان حاصل کنید که این مشکل از سمت آن ها نباشد.
سخن پایانی
در این مطلب ابتدا به بررسی دلایل قطعی اینترنت در ویندوز ۱۰ و ۱۱ پرداختیم و سپس راهکارهایی را برای رفع مشکل وصل نشدن اینترنت ارائه دادیم. از آن جا که اینترنت جزء جدایی ناپذیر از مسائل کاری و روزمره انسان ها شده، هر گونه اختلال در این زمینه می تواند بسیار آزاردهنده باشد و مشکلات متعددی را برای کسب و کارها ایجاد کند. برای حل این مشکل علاوه بر مواردی که در طول متن اشاره کردیم، استفاده از یک سرویس دهنده پرقدرت و با تجربه، بسیار کاربردی است.