تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت

تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت

8 دقیقه

دنیای فناوری و اینترنت مملو از اصطلاحات و مفاهیمی است که با شناخت هر یک می توان تاثیر بیشتری از آن ها گرفت. برای نمونه، شاید عده زیادی دو واژه بیت و بایت را به خاطر شباهت نام با هم اشتباه بگیرند، در حالی که تفاوت های زیادی بین این دو وجود دارد.

بیت و بایت به صورت کلی دو واحد اصلی برای اندازه گیری مقدار داده ها در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات هستند و در این مطلب از سایت مبنا تلکام می توانید تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت را بیاموزید.

آیا بیت و بایت با هم تفاوت دارند؟

همان طور که در مورد تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت گفته شد، هر دو واحدهای اصلی برای اندازه گیری داده هستند. بیت به عنوان کوچک ترین واحد ذخیره سازی داده در یک سیستم دیجیتال شناخته می شود که تنها قادر به نمایش دو عدد 0 و 1 در حوزه های مرتبط با فناوری است.

این در حالیست که بایت واحد بزرگ تری نسبت به بیت بوده و معمولا به صورت 8 بیت تعریف می شود. شاید این طور فکر کنید که به دنبال پیشرفت علم و فناوری، بیت و بایت جایگاه سابق خود را از دست داده اند، اما هنوز هم مورد استفاده متخصصان قرار می گیرند.

آشنایی با بیت (Bit)

در ادامه صحبت در مورد تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت، به تعریف بیت می رسیم. کوچک ترین واحد ذخیره سازی اطلاعات در سیستم های دیجیتال و کامپیوتری به نام بیت شناخته می شود که تنها یکی از دو مقدار 0 و 1 را نشان می دهد. بیت مخفف واژه Binary Digit یا رقم دودویی است.

معرفی بایت (Byte)

پیش تر هم به این نکته اشاره شد که بایت معادل 8 بیت است و در واقع از ترکیب 8 بیت ساخته می شود. بایت نیز به عنوان یکی از کوچک ترین واحدهای ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوتر شناخته شده و می تواند 256 مقدار مختلف، یعنی از 0 تا 255 را نشان دهد. ضمن این که بایت واحد اندازه گیری حجم داده ها در اطلاعات و کامپیوتر نیز بده و مخفف واژه Binary Term است.

تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت چیست؟

با توجه به گسترش دسترسی افراد به اینترنت در سال های اخیر، پرسش های زیادی در ذهن بسیاری از کاربران وجود دارد و یکی از آن ها در مورد تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت است. اغلب کاربران در ارزیابی سرعت اینترنت خود دچار ابهام می شوند؛ زیرا شرکت های ارائه دهنده سرویس اینترنت (ISP)، سرعت خدمات خود را با واحد کیلوبایت در ثانیه یا مگابایت در ثانیه نشان می دهند.

این واحدها برای سنجش سرعت انتقال داده در شبکه به کار می رود و قرار دادن آن ها در کنار اعداد و ارقام ضروری است. با این حال، عده ای از افراد آن ها را با واحد حجم فایل ها یعنی کیلوبایت یا مگابایت اشتباه می گیرند، در صورتی که تفاوت هایی بینشان به چشم می خورد. وقتی فرد برای دریافت یک خط اینترنت درخواست می دهد، سرویس های متفاوتی مانند 256 و 512 برحسب نیاز خانگی یا سازمانی با واحد کیلوبایت بر ثانیه به او پیشنهاد داده می شود.

به همین خاطر پیش از سفارش نوع اینترنت و خدمات ارائه شده از سوی یکی از این شرکت ها، باید به واحد سرعت توجه داشت. نکته ای که نباید فراموش کنید، این است که واحد سرعت این سرویس یعنی کیلوبیت در ثانیه است که کلمه بیت با حرف کوچک انگلیسی b نشان داده می شود.

این واحد به صورت مختصر Kbps مشخص شده و این شاید منجر به سردرگمی کاربران شود. واحد دیگری نیز به نام کیلوبایت بر ثانیه وجود دارد که کلمه بایت آن با حرف انگلیسی B تعیین شده و می توان آن را به صورت KBps دید. به بیان دیگر، هر کیلوبیت معادل 1024b و هر کیلوبایت نیز معادل 1024B است.

*برای خرید اینترنت نامحدود مبناتلکام را انتخاب کنید.

تفسیر تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت

با توجه به این که هر یک بایت از 8 بیت تشکیل شده است، سرعت های ارائه شده از سوی شرکت های خدمات دهنده اینترنت نیز باید به 8 قسمت تقسیم شود تا به سرعت دانلود پی ببریم. متاسفانه کاربران زیادی با مشاهده عدد ارائه شده از سوی این شرکت ها گمان می کنند سرعت دانلود بالایی دارند، در حالی این سرعت مطابق انتظار آن ها پیش نمی رود.

در واقع کاربران اینترنت، سرعت اتصال خود را اکثرا بر حسب کیلوبایت مشاهده می کنند و این ممکن است سوتفاهم به وجود آورد. مثلا زمانی که سرعت اینترنت 128 کیلوبیت در ثانیه است، نرم افزارهای تست سرعت اینترنت شاید آن را 16 کیلوبایت در ثانیه نمایش دهند که کاملا طبیعی است؛ زیرا عدد 128 به 8 قسمت تقسیم شده است.

همچنین سرعت نمایش داده شده توسط این نرم افزارها یا سایت ها برای سرویس های Kbps 256 و Kbps 512 به ترتیب مساوی با KBps32 و KBps 64 است. تحقیقات انجام شده توسط متخصصان نشان می دهد اکثر کاربران اینترنت از این موضوع بی خبر هستند و نیاز به اطلاعات بیشتری برای استفاده بهتر و موثرتر دارند.

کاربرد بیت و بایت در کامپیوتر

با وجود تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت، هر دو کاربردهای گسترده‌ ای در حوزه کامپیوتر دارند که مهم‌ ترین آن ها عبارتند از:

  • بیت به عنوان کوچک ترین واحد ذخیره سازی اطلاعات، برای ذخیره برخی داده ها در کامپیوتر به کار می رود.
  • بایت نیز که یکی از واحدهای پایه ذخیره سازی و آدرس دهی است، نقش موثری در حافظه و سیستم عامل کامپیوتر ایفا می کند.
  • ظرفیت هارد دیسک، حافظه RAM و اجزای دیگر سخت افزاری بر اساس بایت اندازه گرفته می شود.
  • اندازه فایل ها بر اساس بایت یا واحدهای مربوط به آن مانند کیلوبایت، مگابایت و گیگابایت حساب می شود.
  • سرعت پردازنده با توجه به تعداد فعالیت هایی حساب می شود که می توان روی بیت ها انجام داد.
  • متغیرها در برنامه نویسی بر حسب تعداد بیت هایی اشغالی تعریف می شوند و این نیز کاربرد مهم دیگری به شمار می رود.

چرا باید تفاوت بیت و بایت را بدانیم؟

دلایل اهمیت تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت را در این بخش برایتان آورده ایم:

  • بایت واحد استاندارد برای اندازه گرفتن حجم داده ها و ظرفیت حافظه در فناوری اطلاعات است.
  • درک تفاوت میان بیت و بایت برای درک مفاهیم اولیه مانند حجم فایل ها، ظرفیت هارد دیسک و سرعت اینترنت ضرورت دارد.
  • همچنین به دانستن تبدیل واحدهای بزرگ تر مانند کیلوبایت و مگابایت به بایت و بیت کمک زیادی می کند.
  • می توان حجم و اندازه واقعی هر یک از داده ها را بهتر حساب کرد.
  • در کل شناخت این دو مفهوم پایه، کلیدی برای یادگیری بسیاری از نکات مربوط به کامپیوتر و فناوری اطلاعات است. استفاده درست از بیت و بایت در برنامه نویسی و طراحی سیستم های کامپیوتری نیز اهمیت فراوانی دارد.

جمع بندی

در این مطلب به تفاوت بیت و بایت در محاسبه سرعت اینترنت اشاره شد. اصلی ترین تفاوت این دو را باید در اندازه و مقدار ذخیره سازی آن ها دانست. بیت تنها عددی میان 0 و 1 را نشان می دهد، در حالی که بایت از 0 تا 255 است. همچنین اندازه بایت برابر با 8 بیت است. چون باید در مقایسه با بیت ظرفیت بیشتری برای ذخیره کردن اطلاعات دارد، به عنوان واحد اندازه گیری داده ها انتخاب شده است.

منبع ۱   منبع ۲

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط