مک فیلتر مودم

مک فیلتر مودم چیست + آموزش تنظیم مک آدرس

9 دقیقه

امنیت شبکه وای فای چیزی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد؛ علل الخصوص وقتی که شبکه وای فای در شرکت یا سازمان قرار دارد و افراد زیادی از آن استفاده می کنند. در این شرایط هر فردی که رمز وای فای را بداند به راحتی می تواند از آن استفاده کرده و هزینه های زیادی را برای شما ایجاد کند.

مک فیلتر مودم وظیفه دارد تا از اتصال کاربران غریبه به شبکه وای فای جلوگیری کند. ما در این مطلب از سایت مبناتلکام قصد داریم شما را با مک فیلتر آشنا کنیم.

مک فیلتر مودم چیست؟

فیلتر MAC یک روش امنیتی مبتنی بر کنترل دسترسی است. در این روش به هر آدرس، یک آدرس 48 بیتی اختصاص داده می شود تا تعیین کند که آیا می توانیم به یک شبکه دسترسی داشته باشیم یا نه. این قابلیت کمک می کند مجموعه ای از دستگاه های مجاز را که در Wi-Fi خود به آنها نیاز دارید و لیست دستگاه های رد شده ای که نمی خواهید روی Wi-Fi خود قرار دهید، فهرست کنید؛ همچنین به جلوگیری از دسترسی ناخواسته به شبکه کمک می کند.

در واقع با این روش، می ‌توانید فهرستی از رایانه های خاص را بر اساس آدرس MAC آن ها مجاز یا رد کنید. شما می ‌توانید با تنظیم فیلتر تنها به دستگاه‌ های موجود در لیست سفید اجازه اتصال دهید. لیست های سفید امنیت بیشتری نسبت به لیست های رد شده فراهم می کنند؛ زیرا مودم فقط به دستگاه های انتخاب شده دسترسی می دهد.

مک فیلتر مودم در شبکه های بی سیم سازمانی که دارای چندین نقطه دسترسی هستند، برای جلوگیری از ارتباط مراجعین با یکدیگر استفاده می شود. نقطه دسترسی را می توان به گونه ای پیکربندی کرد که فقط به مشتریان اجازه می دهد با دروازه پیش فرض صحبت کنند، نه دیگر مشتریان؛ این قابلیت کارایی دسترسی به شبکه را افزایش می دهد.

مودم اجازه می دهد تا لیستی از آدرس های MAC مجاز را در رابط وب خود پیکربندی کرده و همچنین می توانید انتخاب کنید کدام دستگاه ها به شبکه شما متصل شوند.

چگونه می توان از مک فیلتر مودم استفاده کرد؟

چگونه می توان از مک فیلتر مودم استفاده کرد؟

همانطور که متوجه شدید مک فیلتر یک قابلیت بسیار مفید است؛ برای استفاده از این قابلیت باید مراحل زیر را طی کنید:

  • لیستی از دستگاه های مجاز را تنظیم کنید. فقط به آن دسته از آدرس‌ های MAC که در لیست هستند توسط DHCP خدمات ارائه داده می ‌شود.
  • لیستی از دستگاه های رد شده را تنظیم کنید. آدرس های MAC که در لیست رد شده هستند توسط DHCP خدماتی دریافت نمی کنند.
  • اگر آدرس MAC هم در لیست مجاز و هم در لیست رد شده باشد، از سرویس رد می شود.

همچنین برای فعال کردن لیستی از دستگاه های مجاز، رد شده یا هر دو، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • به کنسول DHCP بروید، روی گره IPv4 کلیک راست کرده و روی برگزیدگان کلیک کنید.
  • از جزئیات پیکربندی فیلتر فعلی در برگه فیلتر استفاده کرده و با انتخاب فعال کردن لیست مجاز از لیست مجاز استفاده کنید و با انتخاب فعال کردن لیست رد کردن از لیست رد شده بهره ببرید.
  • روی OK کلیک کرده و تغییرات را ذخیره کنید.

کاربردهای مک فیلتر مودم چیست؟

کاربردهای مک فیلتر مودم چیست؟

مک فیلتر کاربردهای گوناگونی دارد که ما در این قسمت مهمترین آن ها را بررسی خواهیم کرد؛ مهمترین کاربردهای مک فیلتر عبارتند از:

  • کنترل دسترسی: فیلتر MAC را می توان برای محدود کردن دسترسی به یک شبکه استفاده کرد و فقط به دستگاه هایی با آدرس های MAC مجاز اجازه اتصال داد. این می تواند به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه و بهبود امنیت شبکه کمک کند.
  • کنترل ‌های والدین: این فیلتر می ‌تواند توسط والدین برای محدود کردن دسترسی فرزندانشان به اینترنت با اجازه دادن به دستگاه‌ های خاص برای اتصال به شبکه استفاده شود.
  • سیاست‌ های BYOD: این فیلتر را می توان برای پیاده‌ سازی خط‌ مشی ‌های Bring Your Own Device (BYOD) در سازمان‌ ها استفاده کرد. با اجازه دادن به دستگاه‌ های مجاز برای اتصال به شبکه، سازمان ‌ها می ‌توانند اطمینان حاصل کنند که فقط از دستگاه‌ های تأیید شده برای دسترسی به منابع شرکت استفاده می شود.
  • دسترسی مهمان: با این قابلیت می توان دسترسی مهمان به شبکه با اجازه دادن به دستگاه های خاص برای اتصال را کنترل کرد. این می تواند به بهبود امنیت و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه کمک کند.
  • شبکه ‌های بی‌ سیم: فیلتر MAC را می توان برای ایمن کردن شبکه‌ های بی‌‌ سیم با اجازه دادن فقط به دستگاه‌ های مجاز برای اتصال به شبکه استفاده کرد. این می تواند به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه و محافظت از داده های حساس کمک کند.
  • نظارت بر شبکه: از این قابلیت برای نظارت بر ترافیک شبکه با اجازه دادن به دستگاه های خاص برای اتصال و ردیابی فعالیت خود در شبکه استفاده می شود.
  • انطباق: فیلتر MAC را می توان برای اعمال انطباق با سیاست ها و مقررات امنیتی با اطمینان از اینکه فقط دستگاه های مجاز، مجاز به اتصال به شبکه هستند استفاده کرد.
  • مدیریت ترافیک: این فیلتر برای مدیریت ترافیک شبکه با محدود کردن تعداد دستگاه هایی که در هر لحظه مجاز به اتصال به شبکه هستند قابل استفاده خواهد بود.
  • عیب یابی: برای عیب یابی مشکلات اتصال شبکه با شناسایی دستگاه های غیرمجاز که ممکن است باعث ایجاد مشکل در شبکه شوند هم قابل استفاده است.
  • مدیریت از راه دور: ارائه قابلیت های مدیریت از راه دور برای دستگاه های شبکه با اجازه دادن به دستگاه های خاص برای اتصال به شبکه و دسترسی به منابع شبکه، از دیگر کاربردهای این فیلتر است.
  • امنیت دستگاه اینترنت اشیا: فیلتر MAC را می توان برای ایمن سازی دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) استفاده کرد و فقط به دستگاه های مجاز اجازه می دهد به شبکه متصل شوند و به منابع اینترنت اشیا دسترسی پیدا کنند.

معایب استفاده از مک فیلتر مودم کدام است؟

معایب استفاده از مک فیلتر مودم کدام است؟

استفاده از مک فیلتر معایبی نیز دارد که در این قسمت به مهمترین این معایب اشاره خواهیم کرد؛ این معایب عبارتند از:

  • این کار وقت گیر و خسته کننده است، به خصوص اگر دستگاه های دارای Wi-Fi زیادی داشته باشید؛ زیرا برای آدرس دهی به هر دستگاهی باید MAC را دریافت کنید. هر زمان که بخواهیم رایانه یا دستگاه تلفن همراه جدیدی بخریم یا هر زمان که بخواهیم به دستگاه جدیدی اجازه دهیم، باید فهرست دستگاه های مجاز را اصلاح کنیم.
  • دو آدرس MAC باید برای رایانه های شخصی اضافه شود که یکی آداپتور سیمی و دیگری آداپتور بی سیم است.
  • در برابر هکرهایی که می دانند چه کاری انجام می دهند محافظت نمی کند. اما می‌ توانید از آن برای جلوگیری از دسترسی کودکان استفاده کنید زیرا دانش کافی ندارند.
  • این فیلتر می تواند امنیت شبکه را کاهش دهد؛ زیرا اکنون هکر به هیچ وجه لازم نیست رمز عبور رمزگذاری شده با WPA2 شما را بشکند.
  • فیلتر MAC بی خطا نیست و هکرهای باتجربه که می توانند آدرس MAC خود را جعل یا تغییر دهند، به راحتی از آن عبور خواهند کرد. همچنین، برخی از دستگاه‌ ها ممکن است به کاربران برای تغییر آدرس‌ های MAC خود اجازه دهند که این موضوع، کنترل دسترسی به شبکه را دشوار می ‌کند.
  • اگر آدرس MAC به درستی پیکربندی نشده باشد، ممکن است برخی از دستگاه ها با فیلتر سازگار نباشند یا در اتصال به شبکه مشکل داشته باشند. این می تواند باعث مشکلات اتصال شود و ممکن است نیاز به عیب یابی بیشتری داشته باشد.
  • حفظ لیستی از آدرس های MAC مجاز زمان بر بوده و مدیریت آن می تواند دشوار باشد، به خصوص برای شبکه های بزرگتر با دستگاه های زیاد. علاوه بر این، شناسایی و حذف دستگاه های غیرمجاز از شبکه می تواند چالش برانگیز باشد.
  • تکیه صرف به فیلتر MAC می تواند احساس امنیت کاذب ایجاد کند؛ زیرا تنها یک لایه از امنیت شبکه است. همچنین مهم است که از سایر اقدامات امنیتی مانند رمزگذاری، رمزهای عبور قوی و فایروال ها برای محافظت از شبکه در برابر تهدیدات استفاده کنید.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم به شما توضیح دهیم که مک فیلتر مودم چیست و چه کاربردی دارد. همانطور که متوجه شدید مک فیلتر برای امنیت بیشتر دستگاه ها استفاده می شود و فعال سازی آن در اکثر محصولات شیوه یکسانی دارد. امیدواریم که این مطالب برایتان مفید واقع شده باشند. در آخر پیشنهاد می کنیم اگر استفاده از اینترنت تان زیاد است، می توانید از خدمات اینترنت نامحدود مبناتلکام بهره ببرید و دیگر نگران تمام شدن ترافیک تان نباشید.

منبع

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط